9. 7. 2010
Hlavním tématem druhého letošního čísla magazínu menu? je italská kuchyně. Začtěte se a nechte se unést chutěmi Apeninského poloostrova, které jsou tak pestré a různorodé jako jsou temperament jeho obyvatel a klima jeho jednotlivých oblastí.
Pokud dostanete chuť na italské lahůdky, ale nechce se vám opouštět moravskou kotlinu, máte několik možností – koupit si pravé italské produkty ve specializovaných obchůdcích, připravit si italskou dobrotu doma nebo si zajít třeba na kompletní menu do některé z kvalitních brněnských restaurací.
V rámci článku Italská kuchyně jako recept na štěstí jsme připravili i malý přehled prodejen, které nabízí dobrá italská vína, salámy, sýry a další gastronomické pochoutky. Pokud rádi vaříte a nebojíte se náročnějších receptů, zalistuje na stranu 8, kde jsme pro vás nachystali recept na domácí ravioli plněné hříbky – přehledné fotografie vás provedou přípravou skvělé italské klasiky, kterou si můžete užít jako delikátní překrm nebo lehký hlavní chod!
A pokud máte chuť se jen usadit a nechat si nosit na stůl, zajděte do některé z restaurací, které představujeme v rubrice Aktuality a v Adresáři restaurací a hotelů. V Brně jich najdete nemálo a ze zkoumání jejich jídelního lístku se může stát pěkný projekt na celou zimu, která bude jistě neitalsky dlouhá.
Buon appetito!
Media Hill